Scheiden

Echtscheiding

Helaas dreigt jullie relatie te eindigen of is al voorbij. In jullie relatie en de ruzies of discussies die jullie voeren, herken je jezelf en de ander niet meer terug. Een echtscheiding is nabij maar wat zijn jullie mogelijkheden? Hoe kunnen jullie de scheiding regelen? Wat betekent een scheiding financieel? En het belangrijkste, wat gaat dit betekenen voor de kinderen? Mediation kan jullie goed helpen.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Voordelen van scheiden m.b.v. mediation 

Tijdens een echtscheiding  is het nog gebruikelijk om beiden een advocaat in de hand te nemen. Hij of zij vecht alleen voor jouw belangen. Op deze manier scheiden is vaak een lang proces vol strijd. De kans dat jullie ooit nog ‘normaal’ met elkaar omgaan wordt bijna nihil, omdat er vrijwel geen overleg tussen jullie als (ex) partners plaats vindt. Naast de energie die het jullie kost, kost zo’n langdurig scheiding heel veel geld. Wanneer kinderen betrokken zijn, betalen zij vaak de hoogste rekening. Ze worden onnodig lang bloot gesteld aan het gevecht tussen hun ouders en weten één ding zeker voor de toekomst: hun vader en moeder zullen niet meer normaal met elkaar om kunnen gaan. Dit heeft en niet te onderschatte impact op de kinderen en hun vorming. Lees de open brief van de kinderen van Villa Pinedo aan alle gescheiden ouders.


Hoe vertellen jullie de kinderen van de echtscheiding?


Vertellen aan de kinderen dat jullie gaan scheiden is vaak erg moeilijk. Ook al vermoeden kinderen het al, het blijft een klap om te horen. Voor jullie is het ook emotioneel om het de kinderen te vertellen. Tijdens de mediation staan we uitgebreid stil bij het oudergesprek, hoe en wanneer het de kinderen wordt verteld, wat jullie kunnen verwachten en hoe daarmee om te gaan.


Ouderschapsplan


Lees hier verder over het opstellen van een ouderschapsplan.

Wil je meer informatie over hoe mediation jullie kan helpen?

Neem contact met ons op om je vraag te bespreken.