‘Nooit verwacht dat ik ooit zou scheiden’

‘Nooit verwacht dat ik ooit zou scheiden’

“En nu? Het hoge woord is eruit. We gaan scheiden. Maar wat moeten we nu doen? En hoe gaat dat straks met de kinderen? Hoe kunnen we ze dit verdriet aandoen? Ze zijn nog zo kwetsbaar. Waar ga ik straks wonen en heb ik dan wel genoeg geld om rond te komen? Krijg ik partneralimentatie?  De kinderen moeten natuurlijk ook wel naar hun vader, hoe zal dat dan gaan? Nooit gedacht dat het mij ook zou overkomen. Nooit verwacht dat ík ooit zou scheiden.”

Als eenmaal is besloten te gaan scheiden, komen er veel zaken op je af; vragen over de kinderen, financiën en gezamenlijke bezittingen. Het is een periode waarin praktische vragen en emoties zich opstapelen. Nu heb je iemand nodig die orde in de chaos kan scheppen zodat jullie inzicht krijten in de verschillen de mogelijkheden. Mediation kan helpen zodat jullie er zo snel en zo goed mogelijk samen uitkomen.

De kinderen
Natuurlijk had je deze situaties de kinderen het liefst willen besparen. Om te zorgen dat het voor jullie kind(eren) zo goed mogelijk geregeld wordt, is het belangrijk om afspraken met elkaar te maken. Deze afspraken staan allemaal in het ouderschapsplan. De mediator helpt jullie met het maken van deze afspraken en zorgt ervoor dat jullie aan alle aspecten denken. Dit plan zorgt er uiteindelijk voor dat alles voor de kinderen goed geregeld is en de kans op discussie te klein mogelijk wordt.

Gecertificeerde mediator
JM Mediation werkt uitsluitend met gecertificeerde MfN-registermediators, gespecialiseerd in mediation bij ouderschap en echtscheidingen. JM Mediation staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor kan er een toevoeging (subsidie) worden aangevraagd als inkomen en/of vermogen onder een gestelde grens ligt. Je betaalt dan eenmalig slechts 53 euro.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Jeanne Mulder is MfN-registermediator en helpt stellen bij echtscheidingen en het opstellen van ouderschapsplannen. Met aandacht voor het kind probeert Jeanne hun zo goed mogelijk door een echtscheiding en de periode daarna te loodsen.