Tarieven

Tarieven

De kosten van mediation bestaan voornamelijk uit het uurtarief van de mediator voor de gesprekken en het opstellen van de documenten en overeenkomsten. Het uurtarief is 150 euro ex btw. In de meeste gevallen worden deze kosten door beide personen gedeeld.

In veel gevallen kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid de kosten voor mediation (deels) dekt. Je betaalt dan een eenmalige eigen bijdrage tussen de 54 en 106 euro inclusief btw. Alleen wij als gecertificeerde MfN-registermediators kunnen een toevoeging voor je aanvragen. Of je er voor in aanmerking komt, is afhankelijk van inkomen en vermogen. Dit wordt door de Raad voor Rechtsbijstand getoetst bij de Belastingdienst.

In geval van een rechtsbijstandverzekering wordt in sommige gevallen (een gedeelte) van de mediationkosten gedekt.

Mochten jullie liever een pakketprijs willen afspreken, bijvoorbeeld een vast bedrag voor het opstellen van een convenant of ouderschapsplan en een module van een aantal mediationgesprekken, dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact op om je vraag te bespreken zodat er een offerte voor jullie opgesteld kan worden. 

Wil je alleen een (her)berekening van partner-of kinderalimentatie laten maken? Neem dan conact met ons op.