Voordelen

De voordelen van mediation

Sneller en goedkoper

Mediation kost vaak minder dan als jullie beiden je door een advocaat laten bijstaan. Bij mediation ligt het uurtarief vaak lager en deel je de kosten met de ander. Daarbij komt dat een gemiddeld mediationtraject van (veel) kortere duur is dan een gerechtelijk proces met advocaten. Dit levert tevens een stuk minder stress op.

Oplossing in eigen hand

Tijdens de mediation zoek je samen met de ander naar een gepaste oplossing voor jullie conflict. Geen derde die je iets oplegt of beslist hoe het verder gaat. Jullie beslissen samen wat het beste voor jullie werkt en daarom hebben de oplossingen meer draagvlak van beide kanten. Omdat jullie er beiden achter staan is de kans op een goede afloop zeer aannemelijk.

Toekomstgericht

Jullie houden de oplossing in eigen hand, de oplossing heeft meer draagvlak en de communicatie wordt weer (beetje bij beetje) hersteld of verbeterd. Hoe jullie in de toekomst met elkaar om kunnen of moeten gaan staat tijdens de mediationcentraal. We kijken niet wie waar schuld aan had, jullie kijken hoe de toekomst eruit moet zien, met of zonder elkaar.

Informeel

Mediation heeft een informeel karakter. Jullie zitten samen aan tafel, in een voor jullie veilige omgeving, zonder ingewikkelde juridische procedures. Onder begeleiding bekijken jullie samen wat de mogelijkheden zijn en wat een oplossing is.

Aandacht voor de kinderen

Wat ons betreft het grootste voordeel van mediation: veel aandacht voor de kinderen. Hoe gaan zij om met de echtscheiding, hoe ziet een goed en werkbaar ouderschapsplan eruit en hoe kunnen jullie het ouderschap voortzetten.