Kinderen

Kinderen

Kind en de scheiding van de ouders

Als je als ouders gaat scheiden zal je altijd proberen om het voor de kinderen zo goed mogelijk te regelen. Je wilt dat ze er zo weinig als mogelijk onder zullen lijden. Maar hoe die je dat? Je bent zelf misschien behoorlijk van slag, emoties wisselen zich af. Daarnaast proberen je zo goed als je kan er voor de kinderen te zijn.

In deze periode is het fijn om extra hulp te krijgen. Lees hier verder.

Kinderalimentatie

Jullie leveren als ouders allebei een financiële bijdragen aan de verzorging en opvoeding van jullie kind(eren). Omdat kinderen vaak bij beide ouders verblijven zullen de kosten verdeeld worden. Maar wie betaalt wat en hoeveel?

Lees hier verder

Vakantie

Als je met je kind naar het buitenland wil gaan, heb je goedkeuring nodig van de andere (gezaghebbende) ouder. Je kan dus niet zomaar met jullie kind naar het buitenland op reis gaan zonder toestemming van de andere ouder. Hoe werkt dit en waar moet je nog meer rekening mee houden?

Lees hier meer.

Zorg- en ouderschapsplan

Wanneer je gaat scheiden en je minderjarige kinderen hebt, ben je verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin staat in beschreven hoe jullie het ouderschapsplan in de praktijk gaan voortzetten terwijl jullie niet meer bij elkaar wonen. Jullie blijven immers de vader en moeder van jullie kinderen.  Wat staat erin, waar moet je rekening mee houden en wat zijn de kosten? Lees hier meer.