Werkwijze

Het ene conflict is het andere niet. Dit geldt natuurlijk ook voor echtscheidingen en voor het opstellen van een ouderschapsplan. Mediation vraagt dan ook om persoonlijk maatwerk. 

Kennismaking
Wellicht twijfel je of mediation wel wat voor jullie is, of wil je eerst even kennis maken. Dat is geen probleem. Het eerste half uur is vrijblijvend en tijdens deze 30 minuten hebben we ruimschoots te tijd om kennis te maken en om te beslissen of mediation wat voor jullie kan betekenen.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Intake-gesprek
Tijdens een intake-gesprek bespreken we het globale mediationproces: wat komt er zoal bij kijken, wat mogen jullie ervan verwachten en wat is de rol van mij als mediator. We bespreken tevens wat jullie specifieke vraag en doel is. We ondertekenen de geheimhoudingsverklaring en de mediationovereenkomst tussen ons.

Afhankelijk van de situatie maken we een inschatting hoeveel gesprekken we nodig denken te hebben.

Vervolggesprekken
Na het intake-gesprek volgen de vervolggesprekken. Elk gesprek duurt 1 á 2 uur. Dit is afhankelijk van het onderwerp en van jullie voorkeur. Ik begeleid jullie als mediator tijdens deze gesprekken. Hoeveel gesprekken nodig zijn, is moeilijk van te voren te bepalen. Ook dit is afhankelijk van de situatie.

Ook in de avonduren of in het weekend
Mocht een mediationgesprek jullie overdag niet goed uitkomen, dan kunnen we ook in de avonduren een gesprek inplannen. Ook zijn we op zaterdag eventueel beschikbaar. Neem contact met ons op om jullie vraag te bespreken.