Ook voor mij?

Voor wie is mediation geschikt?

Toekomst

Mediation is geschikt voor iedereen die een eind wil maken aan de conflictsituatie en een gezamenlijke toekomst willen of moeten hebben. Dit betekent niet dat die toekomst er per sé liefdevol of vriendschappelijk uit moet zien. Vaak is ‘door één deur gaan’  of ‘met elkaar kunnen overleggen’ al goed (en moeilijk) genoeg.

Vrijwillig

Het is essentieel dat jullie vrijwillig aan de tafel van de mediator zitten. Dit wil zeggen dat niemand jullie heeft gedwongen. Want alleen als jullie er beiden achter staan en samen aan een oplossing willen werken, heeft mediation een kans van slagen.

Snel

Bij mediation komen geen langdradige juridische procedures kijken. Hierdoor duurt een gemiddeld mediation proces, bijvoorbeeld voor een scheiding, niet lang. Zo kan het zijn dat je verzoek tot echtscheiding al binnen een maand bij de rechtbank kan liggen. Of jullie ouderschapsplan binnen 2 weken klaar is. Jullie geven de input en bepalen zelf de snelheid.

Wil je snel duidelijkheid en ben je deze onzekere en onrustige situatie zat? Neem dan contact met ons op en een plan vrijblijvend kennismakingsgesprek in.