Na de zomervakantie is er een piek in het aantal aangevraagde echtscheidingen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Washington.
Vakantie is niet altijd goed voor de liefdesrelatie. Ook na de voorjaarsvakantie en na Valentijnsdag zijn er veel breuken die niet gelijmd kunnen worden, met een piek van echtscheidingen in maart als gevolg. Dit zou volgens het onderzoek te maken hebben met de ‘verbroken belofte-theorie’. Voor hun vakantie zijn stelletjes nog positief over de toekomst samen, maar na lange tijd samen te hebben doorgebracht of na een periode van vakantiestress zijn ze minder gelukkig.
Vluchten kan niet
Volgens mij ligt het er ook aan dat gedurende het jaar men kan vluchten in de drukte van de dag, werk, kinderen, afspraken. De relatie is dan voor de vakantie niet goed maar vaak wordt de drukte van werk en gezin de schuld gegeven, soms tegen beter weten in. De vakantie is voor beide partijen erg wennen, 24/7 bij en met elkaar. De relatie wordt dan behoorlijk op de proef gesteld en soms is de conclusie hard: de relatie is zelfs in de vakantie niet meer goed.
De wetenschappers vergeleken scheidingsgegevens van de laatste veertien jaar in 37 gemeentes in de staat Washington. Doordat ook cijfers van voor de crisis in het onderzoek werden meegenomen, werd duidelijk dat de staat van de economie niets van doen heeft met het aantal echtscheidingen. In november en december gaan de minste mensen uit elkaar.
Bron: De Telegraaf
Wil je weten wat mediation voor je/jullie kan betekenen? Neem dan contact op.