Expertise

(echt) Scheiding
Helaas dreigt jullie relatie te eindigen of is al voorbij. In jullie relatie en de ruzies of discussies die jullie voeren, herken je jezelf en de ander niet meer terug. Dit was niet wat je ervan had verwacht. Je had helemaal niet gedacht dat jullie er nu niet meer samen uit zouden komen. Een scheiding is nabij maar wat zijn jullie mogelijkheden? Hoe kunnen jullie de scheiding regelen? Wat betekent een scheiding financieel? En het belangrijkste, wat gaat dit betekenen voor de kinderen? Mediation kan jullie goed helpen. Lees hier meer over mediation bij scheiding of plan een kennismakingsgesprek in.

Ouderschapsplan
Een ouderschapsplan is een document met afspraken over de verzorging en opvoeding van kinderen. Het vormt een leidraad voor ouders en moet zorgen voor meer stabiliteit voor de kinderen. Helaas levert een ouderschapsplan vaak veel discussie en geruzie op tussen de ouders. Omdat het over de belangen van jullie kinderen gaat, komt er veel emotie bij kijken. Mediation kan jullie hierbij helpen. Gezamenlijk zoeken jullie een invulling voor het ouderschapsplan, wat voor jullie en nog belangrijker, voor de kinderen werkt! Lees hier meer over mediation bij het opstellen van een ouderschapsplan of neem contact op om je vraag te bespreken. 

Familieconflicten
Familie kan je niet kiezen, wordt wel eens gezegd. Maar wat doe je als je overhoop ligt met (de partner van) je zus, broer, je kind, je vader of moeder. Je ziet op tegen de verjaardagen of je hebt voor kerst zelfs al andere plannen gemaakt. Zulke conflicten kunnen erg pijnlijk zijn en er liggen vaak veel (verborgen) emoties aan ten grondslag. Wat zou het fijn zijn als de verjaardagen weer gezellig zijn en je de energie die je nu verspilt aan het conflict, in een gezellige omgang kan steken. Mediation kan een oplossing bieden. Neem contact op om je vraag te bespreken.

Dip in je relatie
Je hebt al langer een relatie en het is niet meer wat het is geweest. Jullie hebben meer irritaties dan lol samen? Wellicht is er iets veranderd in jullie leven dat deze ‘dip’ veroorzaakt. Soms zijn er maar een paar gesprekken nodig om de balans in jullie leven terug te vinden en is de kans groot dat communicatie wordt verbeterd. Samen weer een team vormen moet het resultaat zijn. Mediation kan een oplossing bieden. Lees hier meer over wat mediation voor jouw relatie kan betekenen of neem contact op om je vraag te bespreken.