Mediation in regio Almere

Als je in een conflictsituatie bent beland, wil je daar vaak zo snel mogelijk een eind aan maken. Maar hoe doe je dat?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, begeleid door een onafhankelijke en neutrale mediator. Mediation kan worden ingezet in allerlei conflictsituaties van verschillende intensiteit. Denk bijvoorbeeld aan een (langdurig) echtscheiding, een conflict rondom de opvoeding van jullie kind(eren), ruzie met een collega of je werkgever, met de buren of een familielid.

Direct een advocaat inschakelen is doorgaans geen goed idee. Probeer er eerst samen met een mediator uit te komen. De voordelen van mediation: je houdt zelf de oplossing in de hand en mediation is vaak veel goedkoper en van kortere duur. Beiden een advocaat in de hand nemen en verzeild raken in een ingewikkelde, slopende en dure juridische procedure kan altijd nog.

JM Mediation biedt ook conflictbemiddeling aan in regio Almere. Jullie gaan onder begeleiding van een onafhankelijke (familie)mediator samen op zoek naar een oplossing.

Wil je meer informatie over wat JM Mediation voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op om een afspraak in te plannen. Een intake en eerste kennismaking van een half uur is gratis en verplicht jullie tot niets.

Neem contact op om je vraag te bespreken.

Hoe gaat mediation in z’n werk?

Wanneer we een afspraak hebben ingepland, bespreken we wat  voor jullie een handige locatie is. Dit kan bij jullie thuis zijn, maar vaak ook een externe – neutralere- locatie. We spreken daar af waar jullie je het prettigst bij voelen.

Mediations

Tijdens de eerste ontmoeting bespreken we wat mediation precies is en wat jullie van mediation en de mediator mogen verwachten. We ondertekenen allemaal de mediationovereenkomst waar onder andere de geheimhouding in wordt beschreven. Als dit document is getekend start de mediation. Afhankelijk van jullie situatie en het onderwerp, duurt een eerste mediation tussen de 1,5 en 3 uur. Aan het eind van het eerste gesprek, wordt besloten wanneer we elkaar weer zien en wat er eventueel in de tussentijd moet worden geregeld.

Neutraal en onpartijdig

Omdat ik als (familie)mediator geen  voorkeur hebt voor een oplossing en uitkomst die jullie creëren, houden jullie dit helemaal in eigen hand. Geen derde die jullie het oplegt. Aan de mediationtafel zorgt de mediator ervoor dat jullie evenveel je stem kunnen laten horen en zodat het gesprek in evenwicht  is.

JM Mediation biedt mediation op het gebied van familieconflicten maar ook in geval van burenruzies of conflicten op de werkvloer. Lees er hier meer over.

Neem contact op om je vraag te bespreken.